Hyvinvointi ja terveys! Aloita elämäntaparemontti elintapamuutosvalmentaja Tiina Ripatin johdolla.

Elintapamuutosvalmentajan tehtävä on kehittää asiakkaan omia taitoja

Valmentaja on toisen ihmisen kehittymiseen liittyvä ammatti. Valmentaja vastaa asiakkaansa harjoittelusta sekä tavoitteisiin pääsemisestä yhteistyössä valmennettavan kanssa. Valmentajan oma kehittyminen ammatissaan on tärkeää sekä valmentajan osuus toisen ihmisen kehityksessä on merkittävä. Henkilö, joka toimii valmentajana, ei voi koskaan väittää olevansa ”valmis” ja ”kaiken oppinut”. Valmentaja on kuin pesusieni, joka imee uutta tietoa ennakkoluulottomasti ja avoimesti sekä soveltaa sitä kunkin asiakkaan yksilölliseksi hyödyksi. Jatkuva oppiminen mahdollistaa kehityksen ja siksi itsekin opiskelen jatkuvasti uutta tietoa, jolla voin auttaa asiakkaitani.

"Valmentajan ensisijainen tehtävä on kehittää asiakkaan omia taitoja"

Elintapamuutosvalmentaja Tiina Ripatti

Elintapamuutosvalmennus kohti pysyvää ihannetilaa

Elintapamuutosvalmentajan tehtävänä on auttaa jokaista löytämään oma psyykkinen ja fyysinen potentiaalinsa. Jokaisen on aloitettava oma elämäntapamuutoksensa alusta, sillä oikotietä ei ole – vaikka jotkut näin kuvittelevatkin. Perusasiat on opeteltava ja mikäli alussa fuskaa, niin kehitys loppuu ja kääntyy laskuun. 

Haluan päästä auttamaan ihmisiä oikeaan suuntaan heti elämäntaparemonttipäätöksen tekemisestä lähtien ja ihmisen kiinnostuttua oman hyvinvointinsa edistämisestä. Kun ihminen saa ensikokemuksia muutosprosessin aikana, on tärkeää, että kokemus on positiivinen ja motivoi jatkamaan eteenpäin. 

Tosiasiat pitää tunnustaa ja on epäammattimaista luoda valmennettavalle unelmia, jotka ovat tavoittamattomissa syystä tai toisesta. Kun tunnen asiakkaani vahvuudet ja heikkoudet voin ohjata häntä tavoitteisiin turvallisesti kohti terveellisempää ja onnellisempaa elämää.

Minkälainen on hyvä valmentaja?

”Kun valmentaja tiedostaa, mistä omista kokemuksista ja
mistä odotuksista oma mielikuvavalmentajasta on syntynyt,
pystyy hän paremmin itse arvioimaan ja kehittämään toimintaansa.”

Kirsi Hämäläinen, liikuntapedagogiikan lisensiaatintutkimus

Tämä lause jäi pyörimään ajatuksissani. Tajusin haluavani tulla sellaiseksi valmentajaksi, jota olen vuosikaudet odottanut omalle kohdalleni. Toivon voivani auttaa asiakkaitani sellaisissa asioissa, joissa olen itse jäänyt tyhjän päälle. En halua kierrättää huonoja kokemuksia eikä aivan kaikkea tarvitse oppia kantapään kautta, sillä valmentajana ohjaan välttämään ne yleisimmät virheet. 

Valitettavan usein hyvinvointialalla toimivilta saattaa puuttua täysin koulutus valmentamiseen. Saatat löytää neuvoja treenaamiseen ja ruokavalintoihin, mutta psyykkisen puolen huomioiminen voi puuttua kokonaan. Ihminen on kokonaisuus ja hyvinvointikin rakentuu useasta eri osa-alueesta, joiden yhteisvaikutus täytyy valmentajan tuntea. Lisäksi valmentajan tulee löytää oikeat keinot jokaiselle valmennettavalleen yksilöllisesti, jotta edistyminen on mahdollista. Valmentajalla täytyy olla riittävä tietotaso sekä omakohtaisia kokemuksia aiheesta – itsekin olen käynyt läpi suuren elintapamuutoksen, joten tunnen prosessin hyvin. Keskinäinen luottamus, vuorovaikutus ja ihmissuhdetaidot ovat ensisijaisen tärkeitä valmennustapaamisissa. 

Valmennustapahtuma saa ihan uuden muodon, kun elintapamuutosvalmentajan täytyy pukea sanoiksi oma osaamisensa ja siirtää tietotaitoa toiselle ihmiselle. Kyky tuntea, ymmärtää toisen näkökulmaa, tukea ja elää mukana ovat ensiarvoisen tärkeitä ominaisuuksia 

Ole oman elämäsi Kuningatar ja tee hyviä valintoja itseäsi varten

Elintapamuutosvalmennus ei ole ainoastaan teknistä suorittamista vaan tavoitteena on parempi elämänlaatu, terveys ja oman itsensä uudenlainen arvostus. Keskustelu, kuunteleminen ja yhteisymmärrys ovat antoisan valmennussuhteen kruunu. Kummankin osapuolen tulee kunnioittaa toinen toistaan. Motivointi ja innostaminen ovat tärkeitä, koska elintapamuutos on kovin tunteellinen prosessi monestakin syystä. Myönteinen ilmapiiri ja positiivinen palaute onnistuneesta suorituksesta auttavat eteenpäin kohti uusia onnistumisia. 

Täällä olen, mikäli haluat aloittaa oman elämäntapamuutosmatkasi jo tänään. Pystyn auttamaan monissa eri asioissa, joten löydetään sinun tilanteeseesi sopivin malli yhdessä. 

Soita tai laita viestiä minulle 040 – 7203656.

Iloisin terveisin,

Tiina Ripatti
#KunnonNainen

tiina@kunnon-nainen.fi
040 7203656

Koulutettu hyvinvointialan ammattilainen


Elintapavalmentaja
Psyykkinen valmentaja
Liikunnanohjaaja (AMK)
Ammattivalmentaja (VAT)
Asahi -ohjaaja

Tule mukaan KunnonPiiriin!
  • Saat lahjaksi Kuinka onnistua elintapamuutoksessa -oppaan
  • Saat säännöllisesti hyvinvointia edistäviä vinkkejä suoraan sähköpostiisi

Emme lähetä roskapostia ja lähetystahti on maltillinen.
Autan sinua voimaan hyvin ja muuttamaan elintapojasi terveempään suuntaan.

Saat tiedon ajankohtaisista tapahtumista
Tutustu myös Tietosuojaselosteeseen.

Tervetuloa mukaan!

Jaa artikkeli
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *